5 januari

De drie komen me keurig op tijd ophalen om naar Enyezini te gaan, zelfs mét nieuwe binnenband in de reserveband waarvoor ze zeker om 6 uur bij de Kwikfit hebben moeten zijn. Een gekookt botje was de schuldige,
We zouden Mark Beckett opvangen voor 8 uur om hem ons een idee te geven waar we het beste de ambachtschooltuin en de houtproductiepercelen kunnen aanleggen. Wachtend op Mark, is mijn eerste vraag “waar is de dichtstbijzijnde waterpomp?” verwaarloosd gebouwtje kan 3 leraarwoninkjes worden.
Nog steeds geen Mark om half 10. De tijd dringt, hij moet om 11 uur doorrijden naar zijn volgende afspraak. Dan toch een motorfiets met Mark en tijdelijke hulp, de jonge Amerikaan Joel.
De ambachtschool komt, landtechnisch gezien, onder de basisschool te liggen. Met lange contour bunds, verhogingen op de hoogtelijnen om regenwater af te remmen en in de grond te laten zakken, kunnen we al heel veel winnen.
Chief eigenaar Satiel Sibande, loopt met ons de contouren van het stuk land dat hij voor de ambachtschool over heeft, toch een 300 x 100 meter, ruim genoeg voor zelfs het onontbeerlijke jongens-voetbalveld, het meisjes-netbalveld en drie praktijkruimtes of dieronderkomens.
Mark raadt aan Mexican Thorn rondom als haag aan te planten, dat houdt zelfs geiten tegen.
Schooltuin onder de weg to be, woodlots op plekken waar toch niet veel groeit en weinig gebeurt.

Met Patrick young chief , naar Chintuli. Over brug. Ieder jaar opnieuw bouwen door water weggeslagen. Geisoleerd dorp, door rivieren, 4000 mensen, 400 kinderen. Wiseman schilderen, 2 lokalen, bijna af. Plastic stoelen worden vanuit de verte aangedragen. Pastor CCAP zelfde ideeen als wij. Ik stuur filmpjes en foto’s en links.
Credits voor support school.
Onweer dreigt
eten. drijfwind regen. Heftig.
Regen, gladde weg, bruggetje op foto, binnen 10 secnden doorweekt. Paraplu omgeklapt. Te nat, geen foto.
Fruitdroog experiment goed afschermen
Niet naar phutula
na regen, naar CDSS, niuwe weg, glibberen, 4WD nodig
chrissy berooft. Nwe telefoon en. Fertiliser. psychological damage.

nieuwe kamer.
Jongens boven op me. Zion in reuzenschoenen. foto